Groendaken

In steden groeit de vraag naar groenvoorzieningen. Steeds meer zijn die te vinden bovenop gebouwen: op het dak. Grillo Dakafwerkingen maakt zowel intensieve groendaken als extensieve groendaken.

Intensieve daken

Intensieve daken zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. De begroeiing bestaat uit grassen, struiken, planten en zelfs bomen. Vaak in combinatie met een heel bestratingsplan. Houten vlonders, tegels en Wado Drain Vloeren worden regelmatig door Grillo dakafwerkingen toegepast.

Extensieve daken

Extensieve daken beperken zich tot sedumvegetatie, vetplanten en kruiden. Een extensief sedum-vegetatiesysteem is vrij eenvoudig aan te brengen. De opbouw is als volgt. De dakbedekking moet wortelwerend zijn. Hierover wordt een drainagemat gelegd. Vervolgens komt er een laag substraat, waarop de sedum-vegetatiemat aangebracht wordt. Direct na het aanleggen, zie je al een mooi resultaat.

Onderhoud

Het spreekt voor zich dat intensieve daken meer onderhoud vragen dan extensieve daken. Extentsieve daken zijn onderhoudsarm, echter niet geheel onderhoudsvrij. Het is noodzakelijk om daktuinen minimaal 1 keer per jaar te onderhouden. Dit om de garantie te waarborgen. Grillo kan na aanleg van de daktuin een passende aanbieding maken.

Productspecificaties

Een sedum-vegetatiesysteem heeft een opbouwhoogte van ca. 80 mm en gewicht van 85 kg/m² bij volledige verzadiging van het water. Dunnere en lichtere systemen zijn ook mogelijk.

De drainagemat is een mat met noppen van gerecycled polyethyleen (HDPE) met aan de onderzijde een niet geweven polipropyleen geotextiel ter bescherming van de dakbedekking en aan de bovenzijde een polipropyleen scheidingsvlies.

Het daktuinsubstraat is een mengsel van natuurlijke mineralen, zoals lava, bims, leisteen, gehumificeerde boomschors en een kleifractie. De laag die aangebracht wordt is minimaal 40 mm.

De sedum-vegetatiemat is 100% biologisch afbreekbaar, geproduceerd op cocosbasis, opgebouwd uit een substraatmengsel en een beplanting bestaande uit 10-12 soorten Sedums. De mat is bij oplevering 95% begroeid.

Voordelen sedum-vegetatiemat:

  • Waterbufferend vermogen
  • Isolerende werking
  • Het vangt fijnstof af
  • Het absorbeert geluid
  • Waardevermeerdering van gebouw, vanwege de fraaie uitstraling

Wilt u uw dak verfraaien door middel van sedum-vegetatie of wilt u een complete daktuin? Grillo dakafwerkingen is u graag van dienst


Waarom
Grillo Dakafwerkingen

  • Deskundig advies van ontwerp tot uitvoering
  • Diversiteit van dakafwerkingen
  • Ruime ervaring

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

 

Contact

Grillo Dakafwerkingen

Stadionweg 57b
3077 AS Rotterdam

 

T: 010 - 300 34 25
E: info@grillo-dakafwerkingen.nl